Novinky

Večer ľudového tanca ovládne Košice v ŠDKE

Vecer ludoveho tanca / SDKE

Dejiskom mimoriadneho predstavenia, ktoré vzniklo ako špeciálny projekt kovidovej dramaturgie počas druhej vlny pandémie, bude javisko Historickej budovy Štátneho divadla Košice.

Na predstavení v réžii Ondreja Šotha  vtiahnu členovia baletného súboru Štátneho divadla Košice návštevníkov na oslavu slovenského folklóru so zaujímavo vyskladaným programom. Večer nebudú chýbať vybrané choreografie z úspešných baletných inscenácií súboru.

Kým inscenáciu Jánošík si pripomenú v programe KADE TADE NA LIPTOVE, viac pozornosti venujú fragmentov z inscenácie Rodná zem. Program doplnia aj nové jedinečné choreografie, ktoré vznikli pre tento večer.  

Slovenská filharmónia
Culture Divadlo Eventy Hudba News PR

Slovenská filharmónia mieri do košickej opery a aj na Allegretto

Slovenská filharmónia mieri do Košíc aj Žiliny. Jej umelecké telesá vystúpia koncom týždňa v košickej Opere aj na festivale Allegretto Žilina.

Read More
Stará radnica
Architektúra Cestovanie Community Culture História News Odporúčame Reportáž

Bratislava pod lupou: Stará radnica plná podnetov

Seriál „Bratislava pod lupou“ pokračuje návštevou historickej radnice na Hlavnom námestí. Stará radnica je architektonickým klenotom a prekypuje zaujímavosťami. Poznáte ich?

Read More
Štátna filharmónia Košice (ŠfK) - Vianočný koncert
Culture Hudba Koncerty News PR

Konzervatoristi z Timonky koncertujú s košickými Filharmonikmi

Konzervatoristi z konzervatória na Timonovej ulici si nielen prejdu celým skúšobným procesom, ale si aj s košickými filharmonikmi zahrajú.

Read More
Translate »